Аз с важни неща се занимавам. С духовното състояние на изпаднал

...
Аз с важни неща се занимавам. С духовното състояние на изпаднал
Коментари Харесай

Борисов: Радев се изживява като Тато

" Аз с значими неща се занимавам. С духовното положение на изпаднал в рецесия човек не ми се приказва. А и той тъй като все под пола, с баджанаци..преди 5 година обясняваше какъв държавник съм, в този момент нелепостите му не ми се слушат ". Така започна Бойко Борисов коментира си по адрес на президента Румен Радев, който през днешния ден го провокира с думите, че се крие под тогата на проф. Анастас Герджиков, така като подкрепя него за президент, а не издига собствен.

" Действително аз нямам доверие, че Радев може да каже такива неща. Той в случай че го е споделил, той изконно не схваща какво е работил през годините ", разяснява още Борисов, който бе на галерия на Вежди Рашидов, наблягайки, че президентската институция би трябвало да е надпратийна и да сплотява нацията.

Борисов описа, че са имали 2-3 кандидатури - на Томислав Дончев, на Митко Николов. " Преди 10-тина пристигна Краси Вълчев пристигна и сподели, че в университетските среди се разисква проф. Герджиков, за университета е направил доста неща, и във висшето обучение. Това е един човек, който би могъл да сплотява ", уточни той, след което още веднъж се върна на Радев. " Ако приемем, че е съществено това, което споделя, познавам го Радев, само че не е подобен храбрец, че да говори за мен, че се укривам, не е такъв страшавел. Ако го е споделил, значи е доста заплашителен. С Бойко Рашков са страшни, плашим се фактически, крием се под поли, рокли, надзъртаме, а той смелчагата - кво му е. На нас ни би трябвало обучение, примирение. Ректорът на ректорите, ректорът, който е определен от всички ректори, какъв по-голям обединител може да се откри ", разяснява още той.

" Приемаме, че Радев е прав, излизаме аз и той и разделяме страната на две, дали е 60 на 40 или 50 на 50, Господ знае, народа на две, ненавиждаме се, не се обичаме. Това ли е задачата на президентската институция? Или търсим човек, който може в тази комплицирана политическа обстановка да ни събере всички поотделно, дружно, и да не се меси. Той от самото начало се изживява и като президент, и министър председател, и Тато ", продължи Борисов.

По думите му проф. Анастас Герджиков е  " интелигентен, хубав, просветен, спокоен и естествен, добър човек "  пред " деспот " -а Румен Радев.  " Коя партия излъчи до момента претендент за министър председател? Българска социалистическа партия излъчи ли претендент? Има Такъв Народ и Слави Трифонов излъчиха ли? Христо Иванов и " Да, България " излъчиха ли? ", отговори той на въпроса за какво не е излъчил собствен претендент.

" С радост разбрах, че предприемчив комитет ще го издигне и считам, че нашите симпатизанти ще го поддържа. Пожелавам триумф на господин Герджиков, на неговото вице, и оттова нататък страшните страшавели, които опасяват, и те.. те след това ще дойдат на нашия терен ", завърши той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР